Határmenti

Inkubáció

Mivel Balassagyarmat határváros, gazdasági kapcsolatait az itt működő vállalkozások beszállítói-, és vevőkörét – gyakorlatilag azonos mértékben – a határ két oldalán fekvő mintegy 50 km-es körzet adja. A kis- és közepes vállalkozások – mint a gazdaság legfontosabb szereplői – számának növelése, új munkahelyek teremtése, a fejlődéshez szükséges információ ellátottság, a partnerségben rejlő piaci előnyök az egész határmenti térség gazdasági versenyképességének erősítéséhez vezet. A projekt keretében így megvalósulhat az a beruházás, melyet „Projektek Háza – Vállalkozásfejlesztési Inkubátorház” néven hoznak létre. Ez a térségben hiányt pótló, új, komplex szolgáltatást nyújtó létesítmény lesz, ahová folyamatosan várják a határ menti térség szlovákiai és magyar vállalkozóinak a jelentkezését.

Az inkubátorház „szerkezete” a következőként alakul a tervezet szerint:

• A tetőtérben és a földszinten
2 db 10 fős tárgyaló, 8, korszerű, minden szükséges IT eszközzel és berendezéssel felszerelt iroda és közös használatú konyha, szociális blokk, továbbá a működtetési feladatokat is ellátó, de elsősorban szlovákiai és magyar jogi illetve vállalkozásfejlesztési szakértők fogadóóráinak helyet biztosító, Információs és Tanácsadó irodák,

• korszerű oktatási eszközökkel, tálaló konyhával felszerelt 60 fős fogadások lebonyolítására is alkalmas, előadó-oktató terem kerül kialakításra.(A meglévő két teraszon is a rendezvények fogadóterét alakítjuk ki).

• A kert rendezése, építése, parkolók kialakítása egészíti ki a beruházást. A tervek szerint – a projekt lezárultával – a beruházás eredményeként rendelkezésre álló 8 iroda mindegyikét, magát az épületet és a kapcsolódó szolgáltatásokat is a célterületről betelepülő magyar, illetve szlovákiai vállalkozások működtetik. A nyílt eljárással történő kiválasztás szempontjait úgy állítják össze, hogy a határ mindkét oldalát felölelő célterület vállalkozásai számára teljeskörű, minőségi szolgáltatás-csomagot nyújtó, a vállalkozások elindításának, versenyképes működésének, folyamatos fejlődésének és üzleti környezetének javítását szolgáló intézményként működjön a kezdetektől.

Az inkubátorház (szakértői központ) bérlőkkel közösen nyújtott szolgáltatásai:

Inkubátorház képes ajánló - Letöltés