Határmenti

2011 nov. 27.

Lezárult programjaink

2014. július 15.

HATÁRTALAN „Szolidaritás és esélyegyenlőség” EURÓPAI hálózata összefoglaló

A két éven valamint nemzeteken átívelő programsorozatunk során értékes szakmai és emberi kapcsolatokat építettünk. A színes események összefoglalóját nyújta az alábbi film.

 

  A projekt záróbeszámolóját ide kattintva olvashatják.

2011. november 27.

I. EURÓPAI HATÁRTALAN FESZTIVÁL – A szlovák-magyar határon

Egy magyarországi (Határmenti Régió Fejlesztéséért Alapítvány) és egy szlovákiai BOVAP Polgári Társulás) civil szervezet 5 éves együttműködésének eredményeként megrendezett közös találkozó eseményeit 4 célkitűzés köré csoportosítottuk:

- Az Európai partnerség kiszélesítése, együttműködés a polgárok mindennapjaiban, a határon átnyúló kapcsolatok erősítése

- a tapasztalatcserére alapozott, közös jövőépítés,

- a fiatalság aktivitásának fokozása, közösségformálás elindítása,

- Szolidaritás, esélyegyenlőség

E céloknak megfelelően állítottuk össze programjainkat:

o “Aktív és önkéntes európai polgár” – Civil Kerekasztal

o „Világörökség” Nap – Tapasztalatcsere program

o HATÁRTALAN FESZTIVÁL

Hagyományteremtő célzattal kerül első alkalommal megrendezésre a szabadidős tevékenységekkel és kulturális bemutatókkal fűszerezett, határokat nem ismerő programunk. Reményeink szerint a most útjára induló nemzetközi, minden elemében  színes, látványos rendezvény idővel egyre látogatottabbá válik, elősegítve, hogy a „határmenti régió” kiléphessen az ismeretlenség homályából, s térség kulturális örökségének reprezentáns ápolójává válhasson.

o „Bátor” Nap a „legbátrabb városban” (Civitas Fortissima) Esélyegyenlőségi nap gyerekeknek

A jövő szempontjából a találkozó meghatározó hozadéka lesz a Partnerségi Okmány aláírása.

A Programot lezáró közös értékelés célja, hogy meghatározzuk a további együttműködés kereteit.

Reményeink szerint már ezen az első találkozón is barátságok, üzleti kapcsolatok szövődnek és lehetőség nyílik egymás európai szemléletének kifejezésére, megvitatására.

Program-összefoglaló

Hollókői program

Partner levél

Bemutató videó (1.1 Gb – MPG)

Szakmai jelentés / Final report

 

eacea

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2011. július 22.

„Projektek Háza” – Inkubátorház

Hazavato
A határ két oldalán működő vállalkozások segítését tűzte ki célul a 2007 nyarán életre hívott Határmenti Régió Fejlesztéséért Alapítvány, profi szakmai háttérrel és szolgáltató intézményrendszerrel. 2011. júliusban adták át az Európai Uniós támogatással teljesen megújult főutcai épületüket, melyet Határmenti Projektek Házának kereszteltek. Dr. Czudar Sándor, az alapítvány kuratóriumának elnöke ma már egy álom megvalósulásáról beszélhet: vidék- és vállalkozásfejlesztési központot működtetnek teljes kihasználtsággal. Az impozáns épület tizenkét irodájában tevékenykednek egyesületek és cégek, de a legkorszerűbb technikával felszerelt előadótermeket és tárgyalókat is rendszeresen igénybe veszik azok a partnerek, akiknek fontos hogy elegáns környezetben kössenek üzleteket. Kellemes téli kert és ingyenes parkolási lehetőség teszi teljesebbé a szolgáltatást. Az üzleti élet fellendítése és kulturális misszió – így foglalja össze hitvallásukat dr. Czudar.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

feszt1
feszt2
feszt3
feszt4
feszt5
feszt6
feszt7
feszt8
feszt10
feszt11
feszt12
feszt13
feszt14
feszt15
feszt16
feszt17
feszt18
feszt19

További programok